Ga zelf aan de slag met deze vegan recepten. Niets moet, alles mag zolang het plantaardig is! Voel je vrij om zelf te experimenteren en aanpassingen te maken afhankelijk van je eigen smaak. Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren. Onderstaande recepten zijn een leidraad/ inspiratiebron. Ze kwamen tot stand door zelf op zoek te gaan en variaties te creëren.

Cashewnotenpasta - Cashewbutter

Pindakaas kent iedereen wel. En de meeste mensen eten het ook graag, de pure en duurdere versie of de goedkope variant. Toch is het belangrijk om te variëren. Ja ook op het vlak van noten. Het is beter om elke dag een andere notensoort te eten dan dagelijks een notenmengeling naar binnen te spelen. Waarom? Heel eenvoudig ... omdat je lichaam afwisseling nodig heeft en als je elke dag hetzelfde eet, creëer je een eenzijdig voedingspatroon met het risico op tekorten. Daarnaast zijn er heel wat mensen met een pinda allergie. Voor hen is dit alternatief zeker meer dan welkom!

Lees meer »

Vegan springrolls met dipsausje

Springrolls .... Zelf vond ik het vroeger altijd zo een vage term. Ik zag het als een soort loempia, maar dan met een doorschijnend velletje. Nu kan ik er niet meer aan weerstaan! De inhoud is belangrijk, maar het dipsausje maakt het pas af! En ook hier zijn vegan opties zeker mogelijk. Eigenlijk kan je er gerust alle groenten in steken die je zelf graag eet. Ik begon te experimenteren met overschotjes in mijn koelkast en zie hier het resultaat!

Lees meer »

Zoet groentesapje - zonder toegevoegde suikers

Vind jij het ook soms moeilijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen? Sappen gemaakt van fruit genieten meestal de voorkeur omdat ze lekker zoet zijn. Toch zitten daar redelijk wat (natuurlijke) suikers in. Wat als je nu een gezonde groentesap kan drinken, boordevol vitaminen en toch heerlijk zoet! Dit rood sapje ziet er niet alleen goed uit, het smaakt ook super lekker. En ja, toch wel een beetje zoet. Wie wil dit nu niet?!

Lees meer »

Gezonde lunch - Toast met home made hummus

Hoe meer je met je voeding bezig bent, hoe meer je er ook van geniet! Hummus kopen in de winkel is gemakkelijk en nog steeds gezond. Maar waarom niet eens zelf je hummus maken als je even tijd hebt?! Hoe cliché het ook klinkt ... het is 'made with love'!

Lees meer »

Vegan Christmas - Gevlochten bladerdeeg met patatjes en wijnsaus

De laatste weken in december is de periode om gezellig met familie en vrienden lekker te eten en te drinken. Maar wanneer niet iedereen plantaardig eet, is het een heel gedoe om ook een feestelijk menu op je bord te toveren. Dit recept zorgt naast het genot in je mond, ook voor een streling voor het oog. Daarnaast zullen de niet vegans ervan versteld staan hoe lekker veganistisch eten kan zijn! Dit feestrecept komt uit het boek 'Vandaag VEGAN'. Hieronder staat enkel de beschrijving voor de bladerdeeg met vulling, maar ook de beignets en rode wijnsaus zijn een echte aanrader! Alle credits gaan uit naar de auteurs van dit boek! 

Lees meer »

Vegan mac and cheese met een twist

Macaroni met kaas laat iedereen watertanden, maar bestaat er dan geen alternatief voor veganisten? Tuurlijk wel! Volledig plantaardig en misschien zelfs nog lekkerder (en gezonder). Onderstaand recept maakt gebruik van linzenpasta en voegt groenten toe.

Lees meer »

Gezonde lunch - Salade met tahinsaus

Een salade is een salade. Wat groenten bij elkaar en hup, klaar! Toch kan je je salades extra verrukkelijk maken door af te wisselen met verschillende dressings. Vandaag kiezen we voor een Tahinsausje. Lekker en snel gemaakt zodat je elke saaie salade direct omtovert tot een verrukkelijke maaltijd.

Lees meer »

Gezonde lunch - Courgettespaghetti met tofu

Lekker en gezond koken hoeft geen uren in beslag te nemen. Na 15-20 min. kan je dit heerlijke plaatje zelf van dichtbij bewonderen en natuurlijk verorberen. Het kan zowel koud als warm gegeten worden. Een reden te meer om het zowel in de zomer als de winter op het menu te zetten. 

Lees meer »

Gezond ontbijt - Boekweitwraps met fruit

Vandaag ontbijten we zonder toegevoegde suikers! De gezonde glutenvrije wraps vormen de basis. Daarnaast zorgt het fruit voor de zoete smaak. Wie het zoeter wenst, verwarmt gewoon de vruchten want hierdoor komen meer suikers vrij en zal je ontbijt dus zoeter smaken. Wie het echt niet kan laten, kan zeker en vast het geheel afwerken met een streepje agavesiroop of dadelsiroop!

Lees meer »

Gezond ontbijt - 'nice cream'

Een zoet en fris ontbijt, wie kan daar aan weerstaan? Ice cream eten in de ochtend doet bijna niemand en hoort ook niet thuis in het eetpatroon van een veganist (door de room). Toch is het mogelijk om zonder toegevoegde suikers of room te genieten van een nieuw concept, namelijk 'nice cream'.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb