Gezond ontbijt - Boekweitwraps met fruit

Gepubliceerd op 16 november 2019 om 12:00

Vandaag ontbijten we zonder toegevoegde suikers! De gezonde glutenvrije wraps vormen de basis. Daarnaast zorgt het fruit voor de zoete smaak. Wie het zoeter wenst, verwarmt gewoon de vruchten want hierdoor komen meer suikers vrij en zal je ontbijt dus zoeter smaken. Wie het echt niet kan laten, kan zeker en vast het geheel afwerken met een streepje agavesiroop of dadelsiroop!

Wat heb je nodig:

  • Boekweitmeel
  • Water
  • Snuifje zout
  • Een hand vol frambozen
  • 2 verse vijgen

Bereiding:

  • Meng de meel met het water en het zout tot een vloeibaar geheel. De hoeveelheid water moet je hier zelf een beetje aanvoelen. De deeg moet van dikte zoals pannenkoekendeeg zijn. Indien het te lopend is, kan je meel toevoegen. Indien te dik, voeg dan water toe.
  • Giet een soeplepel deeg in een koekenpan en bak het zoals je een pannenkoek zou bakken.
  • Snijdt de vijgen in schijfjes en spoel de frambozen. (Indien je van zoet houdt, kan je het fruit licht verwarmen alvorens op de boekweitwrap te plaatsen.)
  • Dresseer je bord door een wrap vol te leggen met frambozen of vijgen of beiden.

Dit kan als ontbijt, maar ook als tussendoortje gegeten worden. Het fruit kan je zeker vervangen door andere soorten. Speel zelf met wat je lekker vindt, maar het aller belangrijkste: Geniet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb