Gezonde lunch - Courgettespaghetti met tofu

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 21:03

Lekker en gezond koken hoeft geen uren in beslag te nemen. Na 15-20 min. kan je dit heerlijke plaatje zelf van dichtbij bewonderen en natuurlijk verorberen. Het kan zowel koud als warm gegeten worden. Een reden te meer om het zowel in de zomer als de winter op het menu te zetten. 

Wat heb je nodig:

  • Een blender
  • Een spiraalsnijder
  • 1 grote courgette
  • 1 pak tofu
  • Paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 2/4 avocado
  • 2 handen spinazie
  • Peper, zout en hempzaden

Bereiding:

  • Was de courgette en gebruik de spiraalsnijder om deze groente om te vormen tot spaghettislierten.
  • Snijdt de tofu in plakken van een halve centimeter, dep ze droog en wrijf ze in met paprikapoeder.
  • Mix de tomaten, avocado, spinazie met peper en zout tot een glad geheel.
  • Bak de tofu aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer alles in een diep bord en werk af met hempzaden.

Bij deze beschrijving, wordt enkel de tofu gebakken. In de zomer is dit een frisse variant door de groenten niet te verwarmen, waardoor er meer vitaminen en mineralen gespaard blijven. Voor een rauwe veganist is dit de ideale maaltijd. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur en kunnen zowel de courgetteslierten als de saus verwarmd worden alvorens te dresseren. De bereiding blijft grotendeels hetzelfde, je voegt na het bakken van de tofu de courgette toe en warmt de saus apart op. En voila, de winterse variant verwarmt je maag en je hart!

 

blender    spiraalsnijder

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.