Gezonde lunch - Salade met tahinsaus

Gepubliceerd op 22 november 2019 om 13:44

Een salade is een salade. Wat groenten bij elkaar en hup, klaar! Toch kan je je salades extra verrukkelijk maken door af te wisselen met verschillende dressings. Vandaag kiezen we voor een Tahinsausje. Lekker en snel gemaakt zodat je elke saaie salade direct omtovert tot een verrukkelijke maaltijd.

Wat heb je nodig:

  • 1/4 broccoli
  • 10 kerstomaten
  • Rodekool (optie: zelf gefermenteerd)
  • 5 bladen groene kool
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 soeplepel tahin
  • 1 koffielepel appelazijn
  • 2 koffielepels sojasaus
  • Water en enkele druppels citroensap

Bereiding:

  • Was en snijdt de groenten en doe ze in een kom. Voeg de kikkererwten toe.
  • Voor het sausje meng je De tahin met appelazijn en sojasaus.
  • Leng het sausje aan met water zodat het vloeibaar wordt. Voeg ook enkele druppels citroensap toe. En giet de dressing over je salade! 

Bij de benodigdheden staat gefermenteerde rode kool. Voor dit recept werd gefermenteerde rode kook gebruikt, maar dit hoeft niet perse. Het zorgt enkel voor een frisse zurige knipoog en door het fermentatieproces is de groente ook zacht geworden. Maar je kan zeker gebruik maken van gewone rode kool indien gewenst. Laat het je smaken! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb