Vegan mac and cheese met een twist

Gepubliceerd op 5 december 2019 om 20:19

Macaroni met kaas laat iedereen watertanden, maar bestaat er dan geen alternatief voor veganisten? Tuurlijk wel! Volledig plantaardig en misschien zelfs nog lekkerder (en gezonder). Onderstaand recept maakt gebruik van linzenpasta en voegt groenten toe.

Wat heb je nodig?

Kaassaus:

  • 100 gram cashewnoten
  • 150 ml water
  • Teentje knoflook
  • Eetlepel citroensap
  • Eetlepel tahin
  • Eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels gistvlokken
  • Peper en zout

Pasta met groenten:

  • 200 gram rode linzenpasta
  • 1 groene paprika
  • 1/4 bloemkool

Bereiding

  1. Laat de cashewnoten een nachtje weken in voldoende water. (Indien dit niet mogelijk is, laat ze dan 20 minuten weken in heet water.) Giet het water weg en blend de chashewnoten.
  2. Voeg het water, de knoflook, citroensap, tahin, mosterd, peper en zout toe tot een gladde massa. Proef af en toe en kruid bij naar smaak. Indien je de saus te dik is kan je altijd water toevoegen.
  3. Kook de linzenpasta en snijdt ondertussen alle groenten in kleine stukjes.
  4. Stoom de groenten. (In de zomer kan je ze gerust rauw laten).
  5. Voeg nu alles samen en geniet van deze vegan variatie op de mac and cheese!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.