Vegan Christmas - Gevlochten bladerdeeg met patatjes en wijnsaus

Gepubliceerd op 28 december 2019 om 15:41

De laatste weken in december is de periode om gezellig met familie en vrienden lekker te eten en te drinken. Maar wanneer niet iedereen plantaardig eet, is het een heel gedoe om ook een feestelijk menu op je bord te toveren. Dit recept zorgt naast het genot in je mond, ook voor een streling voor het oog. Daarnaast zullen de niet vegans ervan versteld staan hoe lekker veganistisch eten kan zijn! Dit feestrecept komt uit het boek 'Vandaag VEGAN'. Hieronder staat enkel de beschrijving voor de bladerdeeg met vulling, maar ook de beignets en rode wijnsaus zijn een echte aanrader! Alle credits gaan uit naar de auteurs van dit boek! 

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg

500 g witloof

125 g appel

200 g seitan

100 g kastanjes

0,5 el balsamicoazijn

0,5 el suiker

1 el sojasaus

0,5 dl sojaroom

Sojamelk, paper, zout, olijfolie en sojaboter

Bereiding:

  1. Stoof de witloofstukjes in sojaboter gaar en voeg de balsamicoazijn toe.
  2. Stoof de appelblokjes in sojaboter, strooi er suiker over en laat nog even bakken.
  3. De seitan besprenkel je met sojasaus.
  4. 50 g stukjes kastanjes meng je met de seitan het witloof en de appels. Laat dan alles afkoelen.
  5. De andere 50 g kastanjes mix je met de sojaroom en breng je op smaak met peper en zout. Voeg dit nu bij de rest van de vulling.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden, rol de deeg uit en leg de vulling in een lange strook in het midden. Aan de zijkanten van de deeg maak je 7 inkepingen zowel links als rechts. Klap om de beurt een flap links, rechts, links… over elkaar en strijk in met sojamelk.
  7. Zet dit 30 minuten in de oven.

*Feestrecept uit het boek Vandaag VEGAN!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.