Cashewnotenpasta - Cashewbutter

Gepubliceerd op 2 april 2020 om 15:55

Pindakaas kent iedereen wel. En de meeste mensen eten het ook graag, de pure en duurdere versie of de goedkope variant. Toch is het belangrijk om te variëren. Ja ook op het vlak van noten. Het is beter om elke dag een andere notensoort te eten dan dagelijks een notenmengeling naar binnen te spelen. Waarom? Heel eenvoudig ... omdat je lichaam afwisseling nodig heeft en als je elke dag hetzelfde eet, creëer je een eenzijdig voedingspatroon met het risico op tekorten. Daarnaast zijn er heel wat mensen met een pinda allergie. Voor hen is dit alternatief zeker meer dan welkom!

Je kan cashewnotenpasta kopen of zelf maken. Het voordeel van kopen is dat hij langer houdbaar is. Zelf je pasta maken geeft dan weer net iets meer liefde aan je voeding. Zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig?

  • Blender
  • 300 gram rauwe (ongezouten) cashewnoten
  • Snuifje zout
  • 1 vanillestokje of 1 koffielepel vanille extract
  • (Optioneel: 3 eetlepels amandelmelk)

 

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de melk) in de blender en blenden maar.
  2. De stukjes worden kleiner en kleiner. Stop af en toe om de massa terug wat te verdelen in de blender zodat alle stukjes fijn worden.
  3. Blend verder, zeker 5 minuten. Na een tijdje is het een pasta die zachter en zachter wordt. Indien het niet lukt na 10min. blenden, voeg er dan de amandelmelk bij. Waarschijnlijk is je blender niet sterk genoeg. De melk zorgt dan toch voor een mooi, glad en smeuïg geheel.
  4. Doe de pasta in een glazen potje en bewaar op een donkere plaats.

 

De cashewnotenpasta kan je zeker een week bewaren in je kast, maar geloof me, hij zal snel op zijn! Indien je amandelmelk gebruikte, raad ik je aan om de pasta in de koelkast te bewaren. 

Veel blend -en smulplezier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb