Zoete puntpaprika met bloemkoolrijst en gemarineerde oesterzwammen

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 15:53

Een lekkere en snelle ovenschotel! Of je maakt dit gerecht op voorhand om op een avond snel in de oven te kunnen schuiven, of je geniet er gewoon direct van! Simpel, lekker en je kan er van blijven eten zonder dat je jezelf overeet!

Wat heb je nodig voor de 'rijst'?

  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 (rode) ui
  • 1 gele paprika
  • Olijfolie
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 5 zongedroogde tomaten
  • Basilicum en oregano (2el)
  • 20 gr Parmezaanse kaas (vegan: van het merk Violife)

Wat heb je nodig voor de marinade?

  • 1 bakje oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el soyasaus
  • peper, zout, 2 kl kurkuma, 2 kl paprikakruiden 

Bereiding:

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een kom. Voeg alle ingrediënten toe en meng goed. Laat de oesterzwammen 15 min. staan zodat ze alles goed kunnen opslorpen.
  2. Verwarm de oven op 180 graden.
  3. Stoof de ui en stukjes gele paprika aan in een scheut olijfolie, voeg na 5min. het bouillonblokje toe met 3 el water en roer totdat het is opgelost.
  4. Voeg de bloemkoolrijst toe samen met de pijnboompitten, zongedroogde tomaten en rozijnen. Laat kort bakken en voeg ook de kruiden toe.
  5. Snijdt de puntpaprika middendoor en verwijder de zaadjes. Leg ze vervolgens in een ovenschaal en vul ze met de bloemkoolrijstmengeling.
  6. Neem nu de gemarineerde oesterzwammen en bak ze zodat ze slap worden en het vocht verdwenen is. Verdeel ze daarna over de bloemkoolrijst in de paprika.
  7. Strooi Parmezaan over het geheel en steek alles in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

 

Veel kook- en eetgenot!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.