Zadencrackers met veggie SeaSalad

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 19:16

Het beleg is deze keer niet vegan, maar veggie. Het is ook niet zelf gemaakt, maar gekocht van Bonrill in de Colruyt. Wat maakt het veggie en niet vegan? Het eitje in de bereiding. 

De zadencrackers zijn wel 100% vegan en keto EN home made! Hieronder vindt je het recept

Wat heb je nodig?

  • 100 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram chiazaad
  • 20 gram sesamzaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • Peper en zout
  • 150 ml water

Bereiding:

  1. Voeg het gebroken lijnzaad en chiazaad bij het water en laat dit 10min. intrekken.
  2. Na 20 min. zou er een slijmerige brei moeten ontstaan. Roer goed en voeg vervolgens het peper en zout, sesamzaad en de pompoenpitten toe.
  3. Verwarm de oven voor op 180°.
  4. Alles samen zou tot een zacht kneedbare bal moeten gerold worden om dan vervolgens op je bakplaat uit te rollen tot het deeg een dunne laag is van ongeveer 3 millimeter.
  5. Steek alles 25 minuten in de oven.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de crackers volledig afkoelen alvorens te breken en op te eten.

Veel kookplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb