Keto kokos-choco balletjes

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 14:00

Wie eet nu niet graag pralines? Vol of gevuld met een ander smaakje, zalig toch! Maar in een ketogene eetstijl past dat jammer genoeg niet. Toch moet je niet alles opgeven en bieden onderstaande balletjes een alternatief. Natuurlijk is het niet hetzelfde, maar ze zijn gezond en o zo lekker om zonder schuldgevoel te kunnen snoepen!

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels raw cacaopoeder
  • 2 eetlepels erythritol
  • 25 gram cacaoboter
  • 4 eetlepels kokosrasp
  • 1 grote eetlepel notenpasta 
  • Amandelmeel (100-200gr)
  • Snuifje zout
  • Optioneel: 1 schepje vanille proteïnepoeder

Bereiding:

  1. Smelt de cacaoboter en voeg de erythritol toe. Meng tot een geheel en voeg ook de notenpasta toe. (Je kan zelf kiezen of je een pasta van cashews, amandel of pinda's neemt. Hier werd een mix gebruikt.)
  2. Voeg de cacaopoeder, vanillepoeder (optioneel) en 2 eetlepels kokosrasp toe en meng.
  3. Als laatste wordt het zout en het amandelmeel bijgevoegd. Let hier op: het amandelmeel voeg je best eetlepel voor eetlepel toe. De hoeveelheid hangt af van de consistentie van de deeg. Stop met toevoegen wanneer de deeg redelijk vast is en je balletjes kan vormen. Het deeg mag nog een beetje slap zijn, want de balletjes worden toch nog hard na 15min. in de koelkast.
  4. Tot slot rol je de balletjes in de overige kokosrasp zodat ze mooi omhuld zijn met kokosschilfers.
  5. Na 15 min. in de koelkast zijn de balletjes hard en kan het genieten beginnen!

 

Veel zorgeloos snoepplezier!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb